Користь червоного вина
Поки ми старанно п'ємо свіжовижаті соки і шукаємо на прилавках корисну мінеральну воду, французькі лікарі пропонують свою альтернативу :)
На їхню думку, для того, щоб організм отримав усі корисні речовини, потрібно щодня випивати келих червоного вина.
То в чому ж його користь?
Червоне вино незамінне для тих, хто страждає від захворювань серцево-судинної системи. Це доводить статистика: у Франції, Італії та Іспанії, де вино - частина щоденного раціону, смертність від хвороб серця має значно нижчі показники.
У вині містяться речовини, які зменшують ймовірність виникнення тромбів і сприяють відновленню після інсульту.
Вино також має корисний вплив на обмін речовин.
Його профілактичні властивості захворювань шлунку підтверджені більшістю лікарів. Найкорисніші для травної системи - сухі екстрактивні вина, наприклад, Каберне Совіньйон.
І, звісно, ніхто не буде сперечатися про користь червоного вина при простудних захворюваннях! Особливо, гаряче, з медом, у вигляді глінтвейну:)
Ще один цікавий спосіб використання вина - для знезараження води. При додаванні вина (до третини) в воду, вже через годину її можна вважати знезараженою.
Про користь червоного вина сперечатися з вченими точно ніхто не збирається. На жаль, вина з гібридних сортів винограду, наприклад, Ізабелла, не мають лікувальних властивостей. Важливо також і те, щоб вживання вина було помірним.
Якщо 2-3 келихи перетворюються в пляшку - дія вина перестає бути корисною, хоча залишається не менш приємною!