Паста

Про пасту

Опубліковано: 24 Окт 2018 - 10:00
Кожний поважний ресторан повинен готувати щось ідеально. Зрозуміло, усі страви в меню мають бути смачні. Але має бути щось таке, що вразить і обов’язково змусить повернутись. Смак, який ви відчуєте на кінчику язика, пригадуючи ресторан. У когось це риба, в іншого м'ясо, а в нас – усе, що пов’язане з тістом, і в першу чергу – паста! Це наше зізнання в любові італійській кухні. Бо, кажуть, якщо піца – коханка, то паста – це сім’я! Недарма 25 жовтня (Всесвітній день пасти) ми усім рестораном сідаємо за великий стіл і пригощаємось нашими улюбленими тальятеле та равіолі. До речі, увесь жовтень вважається місяцем пасти. Натяк зрозуміли? Їжте. Багато. Пасти. В жовтні! Паста, від якої повнішають, - це стереотип! Ми готуємо її з італійської муки з твердих сортів пшениці. На етикетці повинно бути вказано: pasta di grano duro. Це означає, що продукт виготовлений з пшениці «Дурум», тієї самої з «твердих сортів», що є обов’язковим компонентом якісного продукту. Насправді, пшеничне борошно з цільного зерна ідеально підходить для тих, хто стежить за своєю фігурою і вагою. Бо ми, як і наші гості, хочемо бути привабливими та стрункими. Справжню італійську пасту дуже часто радять вживати спортсменам. Наступний етап – приготування тіста. На один кілограм муки ми додаємо п’ятдесят жовтків з домашніх курячих яєць. І ніякої води, олії чи солі. Лише мука та жовтки. Це робить тісто неймовірно слухняним з чіткою та пружною структурою. Ідеально підходить для приготування «аль денте». А ще ми готуємо натуральну кольорову пасту: зелену зі шпинатом та чорну з додаванням чорнил каракатиці. Тальятеле, тальяліні, спагеті та равіолі. З ягням, трюфельною пастою чи телячим мозком. З вершковим чи томатним соусом. Уся без винятку приготована з вином, любов’ю та пармезаном. Хтось підрахував, що середньостатистична італійська сім’я за рік з’їдає близько 30 кілограмів пасти. Повірте, ми давно загубили цю позначку. Майже за півтора року, відколи ми відкрили Pasta e Vino, приготували більш, ніж 10000 порцій пасти і витратили: - 430 кілограмів муки. - 21500 яєчних жовтків. - 280 літрів соусу. - і дві сорока кілограмові головки сиру пармезан. А це ще лише початок нашого шляху!